tisdag 17 november 2009

Maränger



Ingredienser:

3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
1 knivsudd salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 ° ( sänk till 100 ° direkt när du har satt in plåten)
Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och saltet, helst i assistent. Når du fått upp skummet rejält häller du långsamt i sockret medan du vispar. Droppa i några droppar röd karamellfärg om du vill ha marängerna rosa i färgen. Äggvitan ska vara så fast att du kan vända skålen upp och ner.
Klicka upp smeten på en plåt täckt av smörpapper. Spritsa om du vill ha snygga maränger.
Marängerna ska vara lätta och släppa bakplåtspapperet när de är klara. Det tar 1-2 timmar beroende på storlek.
Lägg marängerna i en lufttät kakburkburk, annars blir de mjuka och sega.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar